E-sporten är idag allra mest populär i Sydkorea, Kina, Europa och USA. Det betyder att e-sporten kommit att generera mängder av pengar, och en naturlig följd av det är, precis som inom traditionell idrott, att det har startats en mängd organisationer för e-sport. För den som vill få lite bättre koll på de största organisationerna inom e-sport följer här en kort, och inte på något sätt utförlig lista, men den innehåller några av de största spelarorganisationerna idag.

Evil Geniuses

EG är ett nordamerikanskt lag som grundades år 1999. Det gör dem till en av e-sportens äldsta organisationer. EG är en organisation som signar och sköter formella sysslor åt några av världens skickligaste spelare. De har historiskt sett tagit hand om spelare inom spel som: Dota 2, Halo, Call of Duty, Overwatch och Gwent.

LGD Gaming

LGD Gaming är en kinesisk organisation som är hem till några av världens absolut bästa e-sportlag. Till skillnad från EG som har spelare inom många olika sporter har LGD istället valt att fokusera på professionella spelare inom Dota 2 och League of Legends.

SK Telecom T1

Här är en spelarorganisation från landet som många skulle säga är e-sportens hemland, Sydkorea. Det var där som professionella ligor inom Starcraft startade för ungefär 20 år sedan. I Sydkorea har de allra största namnen inom e-sport samma status som de största idrottsstjärnorna och tjänar mångmiljonbelopp i lön varje år. SK Telecom T1 är en av de största spelarorganisationerna och grundades år 2002. Organisationen fokuserar idag i princip enbart på omåttligt populära League of Legends.

Invictus Gaming

Invictus Gaming organiserar spelare inom Counter Strike, Overwatch, Starcraft och Hearthstone. Det är en kinesisk spelarorganisation som grundades av sonen till Kinas tionde rikaste medborgare. Det är med andra ord en organisation som har gott om finansiella muskler att värva talanger från hela världen.