E-sporten domineras av stora speltitlar som Dota 2, League of Legends, Rocket League, Starcraft och Counter Strike. Men det finns spel som är på uppgång även om de ännu inte uppnått samma status som de titlar vi redan tagit upp som exempel.

E-sport innehåller inte bara spel som handlar om fantasy och krig, traditionell sport har en plats också här med titlar som Fifa, Pro Evolution Soccer och Madden NFL.

Precis som e-sporten som ökat i popularitet mycket de senaste åren har det också vuxit fram en prestigeladdad scen för duktiga utövare inom sportsimulatorer. När det gäller de allra populäraste e-sport-spelen så domineras turneringarna av spel för PC, men inom sportsimulatorer så utgörs större delen av konsolspel, i första hand Playstation 4 eller Xbox One. Ett stort skäl till att sportkategorin domineras av konsoler är att de flesta som tycker om att spela sportspel föredrar den kontroll och komfort man får när man spelar den typen av spel med en gamepad.

För att återgå till krigstitlar så finns det strax under de allra största scenerna två spel som är mycket populära utan att höra till den absoluta toppen: PlayerUnknown Battlegrounds och World of Tanks. PlayerUnknown Battlegrounds slog ner som något av en bomb på scenen häromåret mycket tack vare att det lämpar sig så väl för att sändas över spelkanalen Twitch, där dess spännande spelrundor föder stor dramatik. World of Tanks är å sin sida ett otroligt populärt spel bland stridsvagnsentusiaster världen över, som i någon mån för en skymd tillvaro bortom de allra största turneringarna samtidigt som det ändå åtnjuter stabil och stor popularitet.

Oavsett vilken av alla de titlar vi tagit upp i den här artikeln som nästa gång kommer att erbjudas plats i någon av världens största turneringar så bör det inte komma som någon överraskning. Om du vill vara först med att ha koll på nästa stora grej inom e-sporten så är det något av dessa spel du ska hålla koll på.