E-sporten delas upp mellan olika spelgenrer: fighting spel, multiplayer spel av typen Starcraft eller League of Legends och first person shooters som Call of Duty eller Counter Strike. Varje genre har sina specifika fans, men till skillnad från den ”vanliga” idrottsvärlden där många fans bara följer ett enda specifikt lag är det inte alls ovanligt att e-sport-fans växlar mellan olika typer av spel. I den här artikeln kommer vi att berätta lite om två av de allra största och viktigaste årliga e-sport-turneringarna för den genre av spel som bäst exemplifieras genom Starcraft 2 och League of Legends, en genre som ofta förkortas MOBA vilket står för Multiplayer Online Battle Arena.

Blizzcon

Starcraft 2 var en gång världens populäraste spel, och utan konkurrens det största e-sport-spelet. Många skulle säga att turneringar för Starcraft 2 har lagt fundamentet för hur alla e-sportturneringar utformats sedan dess. När Starcraft 2 var som allra mest populärt fanns det dussintals turneringar för spelet årligen. Så är det inte längre, nu har spel som Dota 2 och League of Legends mutat in ungefär samma status som Starcraft 2 en gång hade. Men Blizzcon, som arrangeras av e-sportgiganten Blizzard är fortfarande en av världens största e-sportturneringar och lägger stort fokus på Starcraft 2.

League of Legends: World Championship

Bakom världens viktigaste turnering för världens mest populära spel står Riot Games. Världsmästerskapet i League of Legends samlar varje år detta spels allra skickligaste lag. Just denna turnering har ännu inte vunnits av något lag som inte kommer från Sydkorea, och events som detta när lag från Europa och Nordamerika får chansen att möta Sydkoreanska lag är därför hett bevakade events. Eftersom League of Legends är världens just nu mest populära spel är denna turnering ett måste att titta på för varje person som är intresserad av att följa vad som händer i e-sportvärlden.