Vi här på Rixhack är inte sena med att understryka med vilket allvar vi tar e-sporten och hur mycket den har växt både i popularitet och omfattning under de senaste åren. Det märks inte minst på att e-sporter alltmer ingår som en del i de största bettingsajternas sportsbooks. Det går numera att hitta bra odds på matcher inom allt från League of Legends till CS:GO på sidor som Unibet, Bet365, Leo Vegas och Nordicbet med flera.

Hur bettar man på e-sport?

Att betta på e-sport skiljer sig inte nämnvärt från att satsa pengar på till exempel en vanlig fotbollsmatch. Oddsformatet är detsamma och processen för att placera pengar skiljer sig inte åt överhuvudtaget. Precis som inom den traditionella idrotten så lönar det sig om man har en viss insyn i hur spelet i den aktuella matchen eller turneringen fungerar och att man har en grundläggande koll på dagsform och annat hos de som deltar. Kunskaper inom den sport man satsar pengar på är som de flesta vana spelare vet aldrig någon nackdel.

Det går bra hos spel och casinosajter i sverige att satsa pengar på matcher i bland annat:

  • League of Legends
  • Counter Strike:GO
  • Hearthstone
  • Dota 2
  • Rocket League
  • Starcraft 2

Precis som vi nyss antydde så är det bra om man har vissa grundläggande kunskaper. Vi rekommenderar därför nybörjare att inleda sina karriärer inom e-sportbetting med att fokusera på ett spel. Lär dig grunderna i hur spelet fungerar, vilken typ av egenskaper som vinner matcher och så vidare. Du kommer under processens gång också att få inblick i vilka som är de skickligaste lagen och spelarna och i och med det på ganska kort tid få tillräcklig koll för att du ska ha en chans att vända bettingsajternas odds till din fördel.  Ett tips är att också utnyttja spelbolagen insättningsbonus för att maximera ditt odds.
Till sist, som alltid är det bättre med många små bett snarare än ett stort, det ger dig bättre möjligheter att vinna pengar på lång sikt.